Igor Vetokele maakt er twee voor Essevee in oefenpot tegen Deinze

Zulte Waregem heeft een oefenpot gewonnen van Deinze. De wedstrijd tegen de buur eindigde op een zuinige 2-1, al toonde Essevee veel moed, hoge druk en toch ook wel wat kansen. En zondag? Zondag is er een fandag!

Zulte Waregem kwam voor de tweede keer in een aantal weken spelen op het veld van Racing Waregem. Deze keer tegen Deinze, omdat het veld in Deinze niet klaar was voor de altijd beladen derby.

Francky Dury heeft stilaan een idee in zijn hoofd en dat laat zich ook zien tussen de lijnen. Onur Kaya is er wel nog niet bij, waardoor Brebels het aanvallende compartiment mocht komen versterken.

Igor Vetokele viel vooral op in de eerste helft. Eerst door twee opgelegde kansen de nek om te wringen, even later door alsnog de 1-0 tegen de touwen te werken op aangeven van Mbaye Leye. Meteen ook de ruststand.

Veel hoge pressing in de eerste helft van Essevee en ook in het begin van de tweede 45 minuten, maar gaandeweg raakte het tempo wel uit de wedstrijd. Daar profiteerde Deinze van, iets over halfweg de tweede periode maakte het zelfs gelijk via Jérôme Mezine.

Vetokele doet het

Hét signaal voor de eersteklasser om toch nog even het gaspedaal in te drukken, al kwamen er met Zaidi en De Smet onder anderen wel jonge veulens tussen de touwen.

En dat leverde in de slotfase op: eerst zag Benteke zijn poeier nog sterven op de doelman, daarna kon Vetokele van dichtbij alsnog de 2-1 binnentrappen. Een deugddoende overwinning, een dag voor de fandag schept dat vertrouwen naar het begin van het seizoen.