Parijs blijft bijzonder kalm: "De match is vanavond, waarom nu drukte maken?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Parijs
| 0 reacties
Parijs blijft bijzonder kalm: "De match is vanavond, waarom nu drukte maken?"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parijs is wakker geworden op dezelfde manier als altijd. Behalve dat er op elke straathoek wel een militair met wapen in de aanslag staat. De Franse regering laat niets aan het toeval over, de veiligheidsmaatregelen voor de EK-finale van vanavond zijn draconisch.

Aan de boorden van de Seine is het een zondag als alle andere. Mensen joggen, laten hun hond uit of nemen een drankje aan één van de vele bars. Niets laat vermoeden dat hier straks één van de grootste evenementen van het jaar op het programma staat.

"Wij zijn Parijzenaars", lacht René, één van de oudere wandelaars die we ontmoeten. "In de stad zal het wel al wat drukker zijn, maar in Parijs zijn we gewend om grote evenementen te ontvangen. Niemand maakt zich daar nog druk om. Dat er zoveel volk komt, gebeurt zo ongeveer vier keer per jaar. Straks staat heel Parijs achter 'Les Bleus', maar daar moeten we nu nog geen drukte om maken."

Drie Portugezen wandelen door de straten op zoek naar amusement... "Maar we gaan blijkbaar verder moeten zoeken, want hier is er niet veel te doen", zegt Amadeu, die ook wat kritiek heeft op de Fransen. "We hebben hier nog niet veel vriendelijke mensen ontmoet. Ze gaan ons allemaal uit de weg. Of ze lachen om onze truitjes met Ronaldo erop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties