De onstopbare machine in eigen huis: het is al van 1960(!) geleden

Manuel Gonzalez Oubina vanuit Parijs
| 0 reacties
De onstopbare machine in eigen huis: het is al van 1960(!) geleden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk neemt het tegen Portugal op in de finale van het EK voetbal. In eigen land en dat is toch wel degelijk een erg groot voordeel voor Les Bleus. Op een groot toernooi doen ze het in eigen huis namelijk altijd goed!

Frankrijk heeft al verschillende grote toernooien georganiseerd en vaak liep dat goed af. De laatste keer dat ze een groot toernooi mochten organiseren was het WK 1998.

In de finale werd toen op weergaloze wijze van Brazilië gewonnen: 3-0. Doorheen het toernooi werd een doelsaldo van 15-2 behaald, waarbij er zes keer werd gewonnen en slechts een keer gelijkgespeeld.

5-0 tegen België

Het laatste EK dat de Fransen op eigen bodem wisten te organiseren? Dat leverde in 1984 ook gelukzalige taferelen op in Parijs. Platini en co gingen als een tierelier door het toernooi en versloegen onder andere België met 5-0. De 3-2 in Marseille tegen Portugal herinneren we ons allemaal nog wel, de finale tegen Spanje ging zelfs iets vlotter.

We moeten dus al terug naar het EK 1960 - toen Frankrijk verloor van Joegoslavië en Tsjechoslowakije - om een thuisnederlaag op een groot toernooi te beleven van Les Bleus. Tegen landen die nu dus al lang niet meer bestaan, zolang is het geleden. Wat kan Portugal?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties