Dit is beste speler én het elftal van Euro 2016 volgens de UEFA, maar ze zijn wereldster vergeten ...

Dit is beste speler én het elftal van Euro 2016 volgens de UEFA, maar ze zijn wereldster vergeten ...

Het EK zit er op. Portugal is Europees kampioen, Frankrijk verliezend finalist en Antoine Griezmann topschutter. Dat Renato Sanches de beste jongere werd wist u ook al, nu werden ook de resterende prijzen uitgedeeld.

Een onafhankelijk orgaan van 13 gewezen spelers of coaches (met daarbij Giresse en Ferguson onder anderen) hebben het beslist: Antoine Griezmann werd unaniem verkozen tot speler van het toernooi.

Hij scoorde zes keer en gaf ook nog eens twee assists: ook al won Frankrijk het EK niet, hij was toch echt wel bijzonder bepalend voor zijn land en stuurde Frankrijk naar de EK-finale.

Geen Bale

In het team van EURO 2016 volgens de UEFA enkel plaats voor spelers van teams die de halve finales wisten te halen. Geen Belgen dus in het elftal, maar ook geen Gareth Bale bijvoorbeeld - tot onvrede van heel wat fans.

Er wel in: Griezmann en Payet voor Frankrijk, Allen en Ramsey wel voor Wales, Kroos, Kimmich en Boateng voor Duitsland en Ronaldo, Pepe, Guerreiro en Rui Patricio voor hofleverancier Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties