Gekke UEFA: De Bruyne en Hazard speelden beter EK dan Ronaldo

Gekke UEFA: De Bruyne en Hazard speelden beter EK dan Ronaldo
Foto: © photonews

De UEFA laat op basis van diverse statistieken een barometer opstellen van alle spelers op dit EK. Dimitri Payet stond een hele tijd bovenaan dat klassement en is ook de eindwinnaar gewonnen. De Rode Duivels eindigen ook hoog! Erg hoog!

De prestaties van de Rode Duivels hebben volgens de statistieken diverse spelers in een glorieus daglicht weten te plaatsen. En dat heeft dus ook zijn gevolgen in de barometer.

Eden Hazard is uiteindelijk zesde geworden in het regelmatigheidsklassement, op vijf staat met Kevin De Bruyne nog een andere Rode Duivel in de top-10.

KDB & Hazard > Ronaldo

De Bruyne haspelde heel veel meters af, heeft al heel wat assists en pre-assists voor zijn rekening genomen en is wel een constante dreiging voor de tegenpartij. Enkel qua gelukte passes kon het misschien nog wat beter.

Opmerkelijk: op het podium staan met Payet en Griezmann twee Fransen, terwijl Bale de top-3 volmaakt. Toni Kroos staat op vier ook nog voor onze twee landgenoten, Cristiano Ronaldo komt amper op plekje 7 terecht. Ozil, Pogba en Guerreiro maken de top-10 vol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties