Interview De jonkies van Gent onder de loep: "Ze moeten zich op alle vlakken ontwikkelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties
De jonkies van Gent onder de loep: "Ze moeten zich op alle vlakken ontwikkelen"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met Hein Vanhaezebrouck blikken we dit weekend vooruit op het nieuwe Gentse seizoen. Vergeleken met vorig jaar sloten in totaal drie jonge talenten aan bij de groep. We vroegen de Coach van de Buffalo's naar zijn oordeel.

"We hebben een aantal heel jonge kerels bij de kern gehaald. Ik noem hen onze ‘leerlingen’. Ze zitten in de kern om progressie te boeken en stappen te zetten. In doel hebben we Youn, in de defensie Siebe Horemans en op het middenveld Lucas Schoofs", aldus Vanhaezebrouck

“We halen ze erbij om op alle vlakken vooruitgang te boeken en de lat hoger te leggen. Ze moeten aan hun lichaam werken, kracht bijwinnen. Ook op vlak van uitvoeringssnelheid en tactiek moeten ze sterker worden. We willen heel veel investeren om hen klaar te stomen voor het echte werk. We kunnen nu nog niet zeggen hoeveel ze gaan spelen, dat is ook de bedoeling niet.”

Met een doelman van 1,82 meter kan je het niet meer doen

De jongste is meteen de opvallendste. Youn Czekanowicz meet 1m87, op z’n vijftiende. Gent plukte de jonge Luxemburgse doelman weg bij Club Brugge. “Hij is nog piepjong en traint deels mee met de A-kern. Voor ons is zijn komst een goeie zaak, we hadden wel wat problemen op die positie in zijn leeftijdscategorie”, aldus Vanhaezebrouck.

“We hebben nu iemand die in het profiel past. Hij is al heel groot terwijl hij nog geen zestien is. Die kan ook nog enkele centimeter groeien. Dan heeft hij de anatomie van iemand die in Eerste Klasse kan spelen. De tijd dat je het kon rooien met een doelman van 1,82, is voorbij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties