Geen kandidaat, maar de KBVB probeerde wel bij Van Gaal

Geen kandidaat, maar de KBVB probeerde wel bij Van Gaal

DE KBVB had zo'n 40-tal kandidaturen binnen, maar daartussen ontbraken er een paar van wie ze blijkbaar wel verwacht hadden dat ze hun cv gingen binnensturen. Onder andere Louis van Gaal...

Chris Van Puyvelde en de technische commissie moesten zich door al de kandidaturen wurmen en hielden een shortlist van drie namen over. Maar niet vooraleer de voorzitter van de technische commissie, Bart Verhaeghe, toch nog een gesprek had met Van Gaal, weet Het Nieuwsblad. De 64-jarige Nederlander had zich echter voorgenomen een sabbatjaar in te lassen.

En dus viel de poging in dovemansoren en koos de KBVB voor een jongere coach. Maar Van Gaal heeft de voetbalbond niet definitief afgescheept. In de toekomst staat hij open indien de plaats vrijkomt. Ook met Rolf Rangnick, Rudi Garcia en Dick Advocaat werd er met succes gepraat, maar uiteindelijk werd het dus Martinez.

Advocaat? Door de nieuwe samenstelling van de technische commissie is er een streep getrokken onder het verleden

Vooral die laatste naam, die van Advocaat, doet wenkbrauwen fronsen. De voetbalbond wou dus in zee gaan met iemand die hen al eerder in de steek had gelaten. Maar dat moet gekaderd worden. Door de nieuwe samenstelling van de technische commissie is er een streep getrokken onder het verleden en kijken ze enkel nog naar de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties