Sint-Gillis-Waas kegelt Berchem uit Croky Cup

Sint-Gillis-Waas kegelt Berchem uit Croky Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede ronde van de Croky Cup mocht Sint-Gillis-Waas zich opmaken voor een trip naar het Ludo Coeckstadion van Berchem Sport. Thibeau De Vos kegelde de thuisploeg meteen uit het bekertornooi. Berchem staat na zijn knappe derbyzege tegen Beerschot meteen terug met de voeten op de grond.

Weinig volk op het Rooi voor het bekerduel tussen Berchem Sport en Sint-Gillis-Waas. De afwezigen hadden dit keer volkomen gelijk. Wat de 22 acteurs op het terrein lieten zien was het aankijken amper waard.

In een erg gesloten partij waren de kansen niet eens op één hand te tellen. Vlak voor de pauze was een voorzet schot van goalgetter Van Kruyssen het enige wat het vermelden waard was. Aan de pauze voerde Berchemtrainer Jonas De Roeck een dubbele wissel door, het bracht weinig zoden aan de dijk.

Afwezigen hadden deze keer volledig gelijk

Het spel was zomogelijk nog slechter als in de eerste helft. De Waaslanders hielden de boel op slot terwijl Berchem vooral met zichzelf in de knoop lag. Geen diepgang, weinig beweging vooraan en amper geslaagde combinaties zorgden voor heel wat gemor in de tribunes.

Net voorbij het uur vond Thibeau De Vos een gaatje in de lokale defensie en maakte zo de enige kans van de wedstrijd beheerst af: 0-1. De thuisploeg was niet bij machte om nog iets terug te doen en zo bekeren de Waaslanders richting derde ronde, tegenstrever Helson Helchteren.

Berchem speelde met: Appels, Djoum, Van Kruyssen, Absisan (‘78 Russo), Zorbo, Vande Velde, Castro Suarez, Mauro, Faes (’46 Verstraeten), Nwokoro (’46 Audenaert) en Carrez

St-Gillis-Waas speelde met: Rchidi, Van Daele, Janssens, De Deurwaerder, Martens, Banow(’67 Erkoç), Smet, Penneman, Troonbeeckx (’81 Muhamed), Schokaert en De Vos

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties