Appiah is perfectionist geworden: "Dat ik niet speelde, was mijn schuld"

Appiah is perfectionist geworden: "Dat ik niet speelde, was mijn schuld"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht had vorig seizoen een probleem op de rechtsachter, maar intussen is die positie meer dan behoorlijk opgevuld. In zijn eerste matchen voor paars-wit maakte de Fransman Dennis Appiah immers indruk.

Appiah is een talentvolle rechtsachter die geregeld de achterlijn haalt. Bij het doelpunt van Alexandru Chipciu afgelopen weekend werd dat nog eens in de verf gezet. Kaminski kreeg een snoeiharde voorzet van Appiah niet onder controle en Chipciu hoefde maar binnen te duwen. "En toch moet ik nog werken aan die voorzetten", lachte Appiah.

Mijn voorzetten moeten nog secuurder worden, maar mijn dribbel mag er wel wezen

Nochtans zijn we slechter gewend. "Ja, maar voor mij is het mijn grootste werkpunt. Ik moet nog secuurder worden. Waar ik sterk in ben? In één tegen één en mijn dribbel mag er wel wezen. Maar mijn belangrijkste taak is toch verdedigen. Qua positiespel sta ik wel goed en de samenwerking met de centrale verdedigers loopt steeds beter."

Toch opmerkelijk dat een speler die ooit voor AS Monaco speelde, nu bij Anderlecht zit. "Ik heb niet veel gespeeld onder Claudio Ranieri, maar toch vind ik het een goede coach. Dat zegt veel denk ik, want dat betekent dat het mijn schuld was. Toen Anderlecht kwam aankloppen, ben ik uitgenodigd geweest op Neerpede. De infrastructuur was indrukwekkend en het bestuur liet uitschijnen dat ze echt in mij geloofden. Dat betekende veel voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties