Van Holsbeeck geeft uitleg over gemiste transfer Lombaerts: "Hij was ons hoofddoel, maar..."

Redactie
| 36 reacties
Van Holsbeeck geeft uitleg over gemiste transfer Lombaerts: "Hij was ons hoofddoel, maar..."

Ondanks de komst van heel wat kwalitatief (maar vooral aanvallende) spelers ligt Herman Van Holsbeeck weer onder vuur bij de fans van Anderlecht. En dat heeft vooral te maken met het missen van Nicolas Lombaerts. Nu geeft hij zelf wat meer uitleg.

Van Holsbeeck gaf toe dat het moeilijke onderhandelingen waren met Zenit. "Lombaerts was ons hoofddoel, hij wilde ook komen, maar al snel voelde ik dat het moeilijk zat. Eerst ging het om geld, daarna wilden ze hem niet meer laten gaan", vertelt hij in S/V Magazine.

Zoals eerder geschreven bij ons diende Anderlecht eerst een te laag bod in, waarop Zenit reageerde met een heel hoge tegenprijs. "Op ons eerste bod meldde Zenit dat hij 6 miljoen moest kosten", ging Van Holsbeeck verder. Maandag hervatten de onderhandelingen en ging paars-wit tot 3,5 miljoen, één miljoen aan bonussen inclusief.

Het missen van Lombaerts wordt Van Holsbeeck kwalijk genomen.

Zenit was toen echter in onderhandeling om Garay te verkopen en wou Lombaerts niet meer laten gaan. "Toen de onderhandelingen echt op gang kwamen, voelde ik dat ze hem om sportieve redenen niet meer wilden laten gaan. Woensdagmiddag voelde ik dat ze ons aan het lijntje hielden en schakelden we over op plan B."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties