Bayat legt zelf uit wat hij doet: "Ik laat geld naar de Belgische clubs stromen"

Redactie
| 6 reacties
Bayat legt zelf uit wat hij doet: "Ik laat geld naar de Belgische clubs stromen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mogi Bayat heeft de Belgische voetbalmarkt in handen, dat schreven we al eens. De Iraanse makelaar beschrijft nu in geuren en kleuren wat hij eigenlijk doet: "Ik laat geld terugvloeien naar de Belgische clubs", vertelt hij.

Bayat wordt door de clubs graag gezien en hij legt uit waarom. ''Het is mijn job de Belgische clubs te helpen hun spelers zo duur mogelijk te verkopen", vertelt hij in de De Tijd. "Een voorbeeld: met Ivan De Witte en Michel Louwagie, het topduo van AA Gent, heb ik een vertrouwensrelatie, zeer vriendschappelijk eigenlijk. Wel, zij verwachten van mij dat ik zo veel mogelijk geld vang voor hun spelers. En dat doe ik, kijk naar de transfer van Sven Kums van deze zomer.''

Hoe hij dat doet, is via een heel netwerk van vertrouwenspersonen en clubs waar hij banden mee heeft. ''Ik breng geld naar de kassen, de clubs appreciëren dat, want zo kunnen ze hun budget en hun niveau verhogen. In de afgelopen twee transferperiodes is wellicht alles samen zo’n 100 miljoen euro terug naar de Belgische clubs gevloeid. Dat is wat ik doe: geld laten terugvloeien naar de Belgische economie."

Bij ondermeer Anderlecht doet hij heel veel zaken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties