Vanderhaeghe haalt uit naar spelers: "Dat was gewoon belachelijk"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 7 reacties
Vanderhaeghe haalt uit naar spelers: "Dat was gewoon belachelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelden een zo ontgoochelde Yves Vanderhaeghe gezien na een match. De coach had er alles aan gedaan om zijn spelers onder de beste omstandigheden aan de aftrap te brengen, maar die presteerden ondermaats Am Kehrweg. En dat kon hij moeilijk slikken.

Vanderhaeghe had het over verschillende fases. Zo ook de eerste goal. "Als je iemand een rush van zestig meter rechtdoor laat doen. En daar verdedig je niet op, je elimineert het gevaar niet, je doet niets... Dat is gewoon belachelijk. En dan reageer je en scoor je de 1-1 en dan... was het gedaan met voetballen", schudde Vanderhaeghe het hoofd. "Er waren veel te veel spelers onder hun niveau."

Met Proto ga ik deze week praten over die lange ballen

En dan de tweede goal, ook daar was hij allesbehalve tevreden over. "Eupen nam het spel in handen, met engagement en misschien wel enkele lange ballen, maar daar hadden onze verdedigers het moeilijk mee. En als je naar elkaar kijkt wie er in duel gaat gaan en je laat toch nog schieten, dan kan je niet winnen."

Vanderhaeghe pikte er geen spelers in het bijzonder uit, behalve Silvio Proto. Met wie hij deze week toch nog een woordje te wisselen heeft. "Onze sterkte is ons voetbal, maar we pakten met niets anders dan lange ballen uit. Zeker Silvio, die elke bal uittrapte terwijl dat niet gevraagd was. Daar gaan we deze week wel eens over praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties