Doelman van Lokeren lanceert campagne voor kankerpatiëntjes en hun ouders

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Doelman van Lokeren lanceert campagne voor kankerpatiëntjes en hun ouders
Foto: © photonews

Elena Verhulst, het dochtertje van Lokeren-doelman Davino, is kankerpatiënte en wordt al maandenlang verpleegd in het Leuvense UZ. De doelman heeft vandaag een campagne gelanceerd om het leven van alle jonge kankerpatiëntjes draaglijker te maken.

"Ik heb zelf al 9 maanden bij mijn dochter in het ziekenhuis doorgebracht en ondervond aan de lijve dat ondanks alle inspanningen die het ziekenhuis doet toch nog een aantal dingen kunnen verbeteren", zegt Verhulst.

"Met het ingezamelde geld willen we in samenspraak met het Kinderkankerfonds bijvoorbeeld spelconsoles aankopen voor de kinderen, babyfoons zodat ouders zich kunnen terugtrekken als hun kinderen slapen, een ruimte in het ziekenhuizen bekomen waar ouders kunnen samenzitten."

Als er voldoende geld is willen we ook ouders geldelijk steunen om dag in dag uit bij hun kind te zijn.

"Als er voldoende geld is willen we ook ouders geldelijk steunen om dag in dag uit bij hun kind te zijn. Voor velen is dat om financiële redenen immers niet evident. Mijn vrouw bijvoorbeeld is hiervoor moeten stoppen met werken", zegt de doelman.

Benefietevenement

Om geld in te zamelen wordt op 28 september in Leuven een benefietevenement georganiseerd. In het Sportkot in Heverlee gaan in de namiddag allerlei activiteiten door.

's Avonds is er benefietavond met optredens en wordt er een veiling gelanceerd met truitjes van voetballers als Thibaut Courtois, Eden Hazard, Nicolas Lombaerts en Cesc Fàbregas. Ook op het truitje waarmee Greg Avermaet dit jaar een rit in de Ronde van Frankrijk won kan via www.komok.be tot eind oktober geboden worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties