Tegenstander Rode Duivels maakt selectie bekend: agenten en brandweermannen

Koen Frans
Koen Frans
| 4 reacties
Tegenstander Rode Duivels maakt selectie bekend: agenten en brandweermannen
Foto: © photonews

Gibraltar heeft zijn selectie voor de interlands tegen Estland (7/10) en België (10/10) bekendgemaakt. De voetbaldwerg telt amper één profspeler.

Scott Wiseman is de enige profvoetballer in de selectie van Gibraltar. De verdediger speelt bij Scunthorpe United in de Engelse League One (derde klasse). Ook middenvelder Liam Walker heeft een verleden als prof: hij speelde in 2012-2013 eveneens in de League One voor Portsmouth.

Net als bij Andorra (tegenstander van België in de vorige EK-kwalificatiecampagne) bestaat ook de selectie van Gibraltar uit amateurspelers die tijdens de week een gewone job uitoefenen. Zo is Lee Casciaro een politieman en werkt Jordan Perez bij de brandweer. De meeste internationals spelen bij een club uit Gibraltar zelf.

Jake Gosling is met twee doelpunten topschutter aller tijden van zijn land. Tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 speelde het nieuwe UEFA-lid Gibraltar zijn eerste officiële duels. Gibraltar verloor tien keer in tien wedstrijden en slikte 56 tegendoelpunten. Op de eerste speeldag van deze WK-kwalificatiecampagne verloor het met 1-4 van Griekenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties