Gent speelt vier keer in tien dagen: "Alles draait om het geld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 20 reacties
Gent speelt vier keer in tien dagen: "Alles draait om het geld"
Foto: © photonews

AA Gent staat met z'n vierde match in tien dagen tijd zaterdagavond aan het slot van een hels programma. Volgens Hein Vanhaezebrouck loopt België achter bij het managen van de kalender.

Op 15 september in Braga, drie dagen later op Oostende, woensdag in Lier en zaterdagavond alweer thuis tegen STVV. Het schema van AA Gent is hels, zoveel is duidelijk. "Ik denk dat we er voorlopig recordhouder mee zijn in België", aldus Vanhaezebrouck.

"Vier wedstrijden in tien dagen is het scherpste wat mogelijk is. Als je dat in negen dagen probeert te doen, zit er ergens maar één dag tussen." De meeste partijen waren dan nog buitenshuis. "Gelukkig mogen we nu eens thuis aan de bak."

Geld haalt het van de wetenschap

"Sommige spelers voelen dat wel, die vermoeidheid na al die wedstrijden, maar als er 19.000 man hen staat vooruit te stuwen, is dat al minder." De wetenschap pleit voor minstens drie dagen recuperatie, maar de Gentse oefenmeester weet dat er veel meer speelt.

"Moesten ze kunnen, ze zouden naar één dag tussen de matchen gaan. Alles maakt plaats voor de centen. Dat is de samenvatting van het voetbal van vandaag. En wij, wij moeten zwijgen", sloot Vanhaezebrouck af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties