zwaZulte Waregem
chaCharleroi
1-1
50' Chris Bedia (pen)
Datum: 01/10/2016 18:00
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Regenboogstadion
Zuur puntenverlies voor sterke leider Zulte Waregem in match met twee gezichten

Derijck en Bedia scoren in Zulte Waregem - Charleroi 1-1

Leider Zulte Waregem wilde aan de Gaverbeek ook zwarte beest Charleroi temmen, maar de Zebra's sleepten na 90 minuten organisatievoetbal een puntje uit de brand. Mbaye Leye miste een strafschop, 20 op 27 blijft natuurlijk een goed rapport voor de fiere leider.

"We willen nog wel een tijdje helemaal bovenaan staan", klonk het bij monde van Francky Dury vooraf. Winnen van zwarte beest Charleroi zou ervoor zorgen dat ze met minstens vier punten bonus het interlandreces inmochten. Dury stelde bij en bracht Marrone centraal achterin voor Baudry.

Ook Vetokele en de uit blessure terugkerende Cordaro kregen een stekje in de basiself, terwijl Félice Mazzu geen enkele reden had tot wisselen aan zijn elftal. 1151 prinsessen kwamen voor het grootste vrouwelijke supportersvak aller tijden zorgen, Essevee wilde aan klantenbinding doen.

Charleroi toonde zich echter een erg weerbarstige ploeg. Niet dat het in de hele 90 minuten drie volwaardige kansen bij elkaar speelde, maar het zette een stevige organisatie neer en dwong de leider tot wanhoop met veelvuldige pasjes tussen de lijnen en ook heel wat getimmer.

Vijf minuten na de koffie had dat ook een strafschop opgeleverd na een duwfoutje van Derijck op Fall. Bedia aarzelde niet en schoot de 1-1 tegen de touwen. In de eerste helft had diezelfde Derijck op een corner van Kaya - wie anders dan hij - nog met de kop voor de voorsprong aan de rust gezorgd.

Twee minuten na de elfmeter voor Charleroi had ook de thuisploeg er eentje gekregen. Mbaye Leye kon zijn team opnieuw in de ideale uitgangspositie trappen, maar Penneteau wist de elfmeter te redden. Gevolg: nervositeit tot het einde van de wedstrijd. Jens Naessens kreeg een invalbeurt, zijn 100e wedstrijd voor Zulte Waregem op het hoogste niveau.

Hij, Leye, Lerager, ... Ze kwamen allemaal voor de doelmond van Charleroi, maar het laatste tikje ontbrak altijd. De Zebra's speelden vooral gehaast en soms als opgejaagd wild door de hoge pressing van een fiere leider, maar hielden kranig stand en mocht zo een puntje meenemen naar huis.

En daar viel uiteindelijk ook wel iets voor te zeggen. De kloof tussen beide teams blijft zo vier punten, de strijd om play-off 1 zal nog erg spannend worden. Morgen is het vooral uitkijken naar wat de G5 vermag op Super Sunday, maar dit was een leuke opwarmer.