gnkKRC Genk
kvmKV Mechelen
Nikolaos Karelis (pen) 21'
1-1
2-1
Datum: 02/10/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Drie punten voor Genk en hoofdrol voor scheidsrechters
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint tegen KV Mechelen

Drie punten voor Genk en hoofdrol voor scheidsrechters
Foto: © photonews

Racing Genk won zondagavond tegen KV Mechelen. De Limburgers overtuigden niet, maar vermijden wel een dramatische competitiestart. KV Mechelen heeft reden tot klagen nadat ref Wouters een verkeerde speler rood gaf.

Peter Maes moest ingrijpen op de backposities. Uronen en Walsh liggen in de lappenmand en dus was er een basisstek voor Nastic en Castagne. Karelis behield het vertrouwen voorin. Bij KV Mechelen mocht Laurens Paulussen starten.

Genk begon te zwak aan de partij en na slecht uitverdedigen klom KV Mechelen al na 10 minuten op voorsprong. De bal kwam bij Matthys in de grote rechthoek die slim breed legde, Verdier trapte de openingstreffer tegen de touwen. Een klap waar Genk minutenlang van moest bekomen. Bizot moest Rits met een beenveeg van de 0-2 houden.

Dan kwam er een moment waar nog heel veel over gesproken zal worden. Mats Rits hield een schot van Susic met de bovenarm uit doel. Ref Wouters had het aanvankelijk niet opgemerkt, maar ging overleg plegen met de lijnrechter en de vierde ref. Minutenlang spraken ze met elkaar. Mooi, zo hoort het.

Wouters legde de bal alsnog – volkomen terecht – op de stip, maar hij sloot Paulussen uit terwijl Rits het handspel beging. Een pijnlijke misser. Karelis maalde er niet om en stuurde Moris naar de verkeerde hoek. (1-1)

Wat volgde was een bijzonder rommelig vervolg van de eerste helft. Genk slaagde er niet in zijn stempel te drukken tegen 10 Mechelaars en het waren zelfs de bezoekers die nog het dichtst bij een tweede treffer kwamen. Achtereenvolgens Kolovos en Verdier knalden van dichtbij op doelman Bizot.

Peter Maes wist dat hij moest winnen en begon met 2 spitsen aan het tweede bedrijf. Samatta nam in de plaats in van Susic. Het rendeerde want al na enkele minuut stond de 2-1 op het bord. Bailey draaide zich vrij in de zestien en vloerde Moris.

Mechelen met groot strijdershart

Daarna oefende Genk nog wel druk uit, maar het liet na om een derde goal te scoren en zo bleef het spannend. De Maneblussers streden moedig met 10 man en kwamen nog enkele keren in de buurt van Bizot, maar het bleef 2-1.

Genk pakt na 3 opeenvolgende nederlagen in de Jupiler Pro League eindelijk opnieuw de volle buit en zet een stapje in het klassement. KV Mechelen mag met opgeheven hoofd de spelersbus op.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Colley Omar 90' -
Brabec Jakub   90' -
Nastic Bojan 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Susic Tino 46' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Bailey Leon 86' -
Karelis Nikolaos 79' -
Buffel Thomas 90' -
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 44' -
Kumordzi Bernard Yao 11' -
Trossard Leandro 4'  
Vanzeir Dante -  
Heynen Bryan -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Dewaest Sebastien -  
Sabak Paolo -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Moris Anthony 90' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 90' -
De Witte Seth 90' -
Paulussen Laurens   18' -
Matthys Tim A 90' -
Rits Mats 84' -
Schouterden Nils 90' -
Croizet Yohan   76' -
Verdier Nicolas  90' -
Kolovos Dimitris 68' -
  Bank G Beoordeel
Claes Glenn 22' -
Veselinovic Dalibor 14' -
El Messaoudi Ahmed   6'  
Vanlerberghe Jordi -  
Coosemans Colin -  
Leal Randall -  
Filipovic Zeljko -  
Cobbaut Elias -  
Herbeleef KRC Genk - KV Mechelen

Vooraf