Reactie Ref Wouters reageert na foute rode kaart: "Ik vroeg het aan de spelers"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 61 reacties
Ref Wouters reageert na foute rode kaart: "Ik vroeg het aan de spelers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was heel wat te doen omtrent de foute beslissing van scheidsrechter Luc Wouters. Hij sloot tijdens Genk - KV Mechelen de verkeerde speler uit en pleegde nadien lange tijd overleg met zijn assistenten en de spelers.

De scheidsrechter vertelde na de wedstrijd dat hij duidelijk gezien had dat het handspel en penalty was. Enkel had hij niet gezien wie het handspel beging.

"Ik heb ondertussen de beelden gezien en het is heel duidelijk dat het handspel en dus strafschop was", klonk het bij de scheidsrechter. "De bal kwam tegen de bovenarm van de speler."

Ik wist dat het Rits of Paulussen was

Luc Wouters

"Ik had echter niet duidelijk gezien wie hands maakte. Die twee spelers stonden dicht bij elkaar. Ik ben dan overleg gaan plegen met mijn assistenten en ook zij hadden het niet goed gezien. Ik heb dan ook gesproken met de spelers van KV Mechelen en aan Paulussen en Rits gevraagd of zij het gedaan hadden. Ik wist dat het één van hen was, maar ze ontkenden allebei."

"Het is natuurlijk ongebruikelijk om als scheidsrechter die vraag te stellen aan de spelers. Een scheidsrechter moet de juiste beslissing nemen en dat is hier niet gebeurd", gaf hij toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties