Datum: 01/10/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Patosi, Coelho en co. redden Leekens tegen KV Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 0 reacties

Georges Leekens zijn vel lijkt voorlopig gered na mooie zege tegen KV Kortrijk

Patosi, Coelho en co. redden Leekens tegen KV Kortrijk
Foto: © photonews

Sporting Lokeren heeft in eigen huis nog eens een driepunter kunnen bijschrijven. Tegen een onherkenbaar KV Kortrijk domineerde de thuisploeg de hele wedstrijd, een serieuze opsteker voor coach Leekens.

Bij Sporting Lokeren bracht Georges Leekens Mijat Maric, terug uit blessure, opnieuw aan de aftrap. De Ridder verving de geblesseerde Tom De Sutter. De Kerels lieten het team dat Racing Genk ontmantelde quasi volledig heel, al kwam Rolland uit schorsing terug. De Mets zat zo op de bank.

Voor Leekens was het zo onderhand D-day. Een nederlaag tegen Kortrijk zou zijn positie pas echt doen wankelen hebben. Dat had zijn ploeg duidelijk goed begrepen. Van in de beginminuten kregen we een energiek aanvallend Lokeren, terwijl de Kerels wat leken te slapen. Patosi besloot al in de eerste minuut met een lobje over doel.

Coelho knalde daarna nog op de paal en eens volledig vrij naast doel, Miric zag een gemaakte goal gered door een geweldige tussenkomst van Métanire (foto). Toen de bal dan toch in het doel verdween, liep Miric in de baan van het schot nipt buitenspel. De Ridder zag zijn goal in rook opgaan.

Afgekeurde goal De Ridder

Kortrijk haalde met veel meer geluk dan kunde de rust met 0-0. Van het spel van tegen Genk, zagen we niet veel terug. Enkel Totovytsky met de kop en Mercier konden dreigen. Dat die laatste altijd had moeten scoren, was bijzaak. Lokeren had dat een keer of drie moeten doen.

Na de koffie kwamen de doelpunten er dan toch. Na een vrije trap in twee tijden met Patosi joeg Coelho een kanonskogel tegen de touwen. De verdiende 1-0 was eindelijk een feit voor de thuisploeg. Leekens slaakte een zucht van opluchting.

Kortrijk moest iets beginnen en Belhocine bracht Kristof D'haene voor Mercier. Die wissel was nog niet goed en wel doorgevoerd, of de dubbele voorsprong stond al op het bord voor Lokeren. Patosi sneed een hoekschop perfect aan en Miric kopte binnen.

De bezoekers, zo flitsend tegen Genk, zo lamlendig tegen Lokeren, kregen geen degelijke actie meer in elkaar gebokst. Om het nog erger te maken moest invaller Papazoglou na een kwartier al het veld opnieuw verlaten met een lelijke schouderblessure.

Toch nog spannend slot

Toch werd het nog spannend aan het eind. Een goal van Gigot kwam zomaar uit de lucht vallen en KV Kortrijk geloofde er nog in. Met kaminski helemaal voorin maakten ze de laatste minuten rond. Gescoord werd er bijna nog toen een voorzet bijna binnen waaide, maar Lokeren won de partij.

Voor Georges Leekens zal het avontuur bij Lokeren dan toch nog wat langer duren. We denken dat het bestuur geen tweede keer een affaire Peeters wil meemaken. Trainers op straat zetten na overwinningen, goeie PR is het toch niet.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Carlos Joao 46' -
Maric Mijat 90' -
Skúlason Ari 90' -
Terki Mehdi 90' -
Overmeire Killian 90' -
De Ridder Steve 90' -
Patosi Ayanda A A 79' -
Coelho Avelino Jackson 90' -
Miric Marko 90' -
  Bank G Beoordeel
Ingason Sverrir Ingi 44' -
Bolbat Sergiy 11' -
Rassoul Joher Khadim -  
Jambor Nikola -  
Verhulst Davino -  
Hupperts Guus -  
Ticinovic Mario -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Kaminski Thomas 90' -
Métanire Romain 90' -
Gigot Samuel 90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Reis Graça João Carlos 90' -
Rolland Elohim 90' -
Verstraete Birger   90' -
Mercier Xavier 57' -
Totovytsky Andriy 61' -
Saadi Idriss 90' -
Kage Hervé A 90' -
  Bank G Beoordeel
Papazoglou Sakis 75' -
D'Haene Kristof 33' -
Sarr Sidy 15' -
Sifakis Michail -  
Van Loo Anthony -  
Boyer Fabien -  
De Mets Gertjan -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Kortrijk

Vooraf