Vanhaezebrouck ziedend over actie van ref Boucaut: "Dat is hemeltergend en moet stoppen"

Timothy Collard Diederik Geypen
Timothy Collard en Diederik Geypen vanuit Brugge
| 121 reacties
Vanhaezebrouck ziedend over actie van ref Boucaut: "Dat is hemeltergend en moet stoppen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ging tegen AA Gent met een 1-0-zege aan de haal, maar dat had ook anders kunnen lopen. Zo hadden de Buffalo's recht op een strafschop.

Meteen na afloop was Hein Vanhaezebrouck furieus over de penalty die Gent niet kreeg na een duwfout op Renato Neto. "Ik hoorde de vierde scheidsrechter 'penalty' roepen. Je ziet vervolgens Boucaut naar zijn assistent kijken en niet ingrijpen."

"Boucaut bedot ons gewoon" - Hein Vanhaezebrouck

"Dat kan niet. Als je je collega's niet meer volgt, dan moet je ermee stoppen", ging Vanhaezebrouck in overdrive. "Ik moet de beelden zelfs niet terugzien. Hij bedot ons gewoon. Er is al lange tijd een probleem met de arbitrage, maar dit is er dik over. Hemeltergend zelfs."

De trainer van AA Gent ging nog wat verder door op de bewuste fase. “Wat ik hier heb meegemaakt, overstijgt alles wat ik in het verleden al heb meegemaakt. Dat vier of zelfs zes scheidsrechters een fase niet zien, daar leggen we ons al bij neer. Maar dat een duidelijke penaltyfout op Neto niet wordt gefloten, begrijp ik niet.”

"Hier is iets anders aan de hand. Hier zit meer achter"

Hein Vanhaezebrouck

“Je kan één van je assistenten overrulen als je weet dat je honderd procent gelijk hebt, maar als dat niet het geval is en je overrulet je assistent, dan is er iets anders aan de hand. Dan zit daar meer achter”, ging Vanhaezebrouck verder.

“Als een arbiter zijn assistent al niet meer kan vertrouwen, tja… Als ik één van mijn assistenten niet kan vertrouwen, dan moet ofwel hij ofwel ik gaan, hé. Wat als Boucaut de fase wél heeft gezien? Als hij dan beweert dat het geen penalty is, dan is het hek hélemaal van de dam", besloot Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties