Veld Standard op leven en dood: "Te veel straatgras"

Redactie
| 7 reacties
Veld Standard op leven en dood: "Te veel straatgras"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Al wie naar Standard-Anderlecht keek, verdient niet alleen een medaille voor moed en zelfopoffering, maar zag ook dat het veld van Standard niet al te koosjer was. Wellicht moet de club opnieuw investeren.

De graszoden vlogen in het rond, daar in de Vurige Stede. Standard heeft de houdbaarheidsdatum van zijn veld iets te lang willen rekken, zo blijkt. "Een grasmat blijft doorgaans twee jaar in optimale conditie, wij hebben dat nog een jaar proberen rekken", aldus Sacha Feytongs in Het Laatste Nieuws.

Te veel gesproeid

Volgens de directeur infrastructuur van Standard, ligt het aan een andere grassoort die de boel verziekt. "Er duikt teveel straatgras op tussen het kwaliteitsgras dat we zelf zaaiden. Normaal mag dat maar 10 tot 20 procent zijn, bij ons is het intussen 50. Het veld werd te veel gesproeid."

Standard wil de grasmat nog proberen reanimeren en het tijdens de winterstop herbekijken. "We gaan hoe dan ook tot aan de winterstop proberen om de grasmat nieuw leven in te blazen, daarna kunnen we nog beslissen om een nieuwe met te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties