Discussie rond kankerverwekkende kunstgrasvelden wakkert aan, STVV voelt zich geviseerd en gaat in de tegenaanval

Redactie
| 9 reacties
Discussie rond kankerverwekkende kunstgrasvelden wakkert aan, STVV voelt zich geviseerd en gaat in de tegenaanval
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Een reportage van het Nederlandse tv-programma Zembla deed deze week veel stof opwaaien toen die het gebruik van kunstgras linkte aan een verhoogd risico op kanker. En dus besloot STVV in de tegenaanval te gaan.

Vele kunstgrasvelden in België en Nederland zijn bestrooid met korrels van vermalen autobanden. Dat moet ervoor zorgen dat spelers minder schaafwonden oplopen. Het probleem is echter dat die korrels mogelijk stoffen bevatten die kankerverwekkend zijn. Banden zijn namelijk chemisch afval dat niet mag verbrand worden.

Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, opende al een onderzoek over deze materie. In afwachting van meer duidelijkheid hieromtrent besloot Sint-Truiden, dat al enkele jaren op een synthetisch veld een beroep doet, te reageren. De Haspenhouwers vinden namelijk dat de zaak eenzijdig belicht wordt.

Het communiqué van STVV

Volgend op de recente discussies over kunstgrasvelden ingevuld met rubbergranulaat in relatie tot carcinogene reactie bij met name keepers willen we graag een artikel met jullie delen via onderstaande link. In het verhaal in het Nederlandse tv-programma Zembla, gevolgd door een serie artikelen in de schrijvende pers, werd de zaak nogal eenzijdig belicht en werd er geen advies of wederhoor vermeld van specialisten op dit gebied, de oncoloog.

http://www.syntheticturfcouncil.org/news/292621/Synthetic-Turf-Fields-Crumb-Rubber-and-Concerns-about-Cancer-Letter-from-Dr.-Archie-Bleyer-MD.htm#.V_ZWx4K60_8.linkedin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties