Nigeriaanse international die tekende in augustus mag eindelijk spelen voor KV Mechelen

Maxim Cleemput
| 6 reacties
Nigeriaanse international die tekende in augustus mag eindelijk spelen voor KV Mechelen
Foto: © photonews

Goed nieuws voor KV Mechelen, Christian Osaguona is eindelijk speelgerechtigd. De Nigeriaanse international tekende al in augustus een contract bij geel-rood, maar door problemen met zijn ex-club Casablanca sleepte de goedkeuring van de FIFA lang aan.

Reden voor het dispuut? De Marokkaanse club zou zijn aanvaller niet langer betaald hebben. Osaguona verliet daarom de club uit onvrede en trok naar Mechelen. Vrijdag besliste de Wereldvoetbalbond dan eindelijk dat de Nigeriaan in zijn gelijk is en mag hij officieel uitkomen voor Malinwa.

In principe kan hij op zondag 16 oktober, na de interlandbreak, zijn debuut maken tegen KV Oostende. Afwachten of Nicolas Verdier zijn plaats moet vrezen. Al lijkt dat vrij onwaarschijnlijk aangezien de Fransman al vijf keer scoorde en gedeeld tweede staat op de topschutterslijst.

Debuut in Europa

De 25-jarige targetspits staat bij KVM voor zijn Europese debuut na omzwervingen bij Afrikaanse clubs. Zo speelde hij onder meer voor het Nigeriaanse Enugu Rangers, waar hij zeventien doelpunten maakte in 48 wedstrijden. Hij is ook vijfvoudig international, maar kon nog niet raak schieten voor zijn land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties