Ex-ster van het Roemeense voetbal stopt met voetballen

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Ex-ster van het Roemeense voetbal stopt met voetballen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrian Mutu stopt met voetballen. De voormalige Roemeense international wordt met onmiddellijke ingang algemeen directeur bij Dinamo Boekarest

"Het is voorbij", zei de ex-speler van onder andere Chelsea, Juventus en Fiorentina tegen Europa FM. Sinds januari speelde hij in Roemenië bij Targu Mures.

De 37-jarige aanvaller heeft wel al een nieuwe job bij Dinamo Boekarest, dat momenteel vijfde staat in de Roemeense comptitie. Mutu wordt er algemeen directeur. "Het is een eer dat de club mij zo'n belangrijke functie geeft. Ik dank de eigenaar dat hij me deze ongelofelijke kans geeft."

Ik dank de eigenaar van Dinamo Boekarest dat hij me deze ongelofelijke kans geeft.

Cocaïne bij Chelsea

De 77-voudige international (35 goals) speelde in 1999 één seizoen voor Dinamo Boekarest en maakte toen 22 doelpunten in 33 wedstrijden. Nadien trok hij via Italië naar Chelsea, waar hij in 2004 werd betrapt op het gebruik van cocaïne. Mutu werd voor zeven maanden geschorst en moest de Londense club miljoenen terugbetalen.

Nadien kwam het nooit meer helemaal goed met de Roemeense grote belofte. In 2010 werd hij nogmaals betrapt op het gebruik van verboden middelen, hij werd opnieuw voor maanden geschorst. De laatste jaren speelde hij bij laagvliegers in eigen land en bij een club uit India.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties