Ref die ooit gebroken neus werd geklopt bij de jeugd: "In provinciale roepen ze dat ik in het ziekenhuis ga belanden"

Redactie
| 21 reacties
Ref die ooit gebroken neus werd geklopt bij de jeugd: "In provinciale roepen ze dat ik in het ziekenhuis ga belanden"
Foto: © photonews

De refs eisen respect, want zonder refs geen voetbal. En er zijn er steeds minder. Maar dat mag niet verwonderen als je ziet wat ze allemaal moeten ondergaan. Zo was er het voorbeeld van Arjen T'Sjoen, de 16-jarige ref die vorig jaar aangevallen werd door een jeugdspeler.

T'Sjoen gaf het echter niet op en ondanks zijn gebroken neus bleef hij fluiten. ''Ik heb nooit echt overwogen om te stoppen. En nu ben ik zeker blij, want ik ben ondertussen gepromoveerd naar vierde provinciale senioren. Daar merk je toch veel meer respect voor de ref'', vertelt hij in Het Nieuwsblad.

In het jeugdvoetbal is elke ouder trainer en ref tegelijk, T'Sjoen (nu 18) kan ervan meespreken. ''Van bij de eerste minuut al proberen ze je onder druk te zetten. En dat is niet evident, want je bent nog onzeker en je bent met zoveel bezig dat je makkelijk de focus kwijtraakt. Ik kan best begrijpen dat jonge refs om die reden afhaken."

De lagere klassen worden absoluut beïnvloed door eerste klasse

Maar in provinciale is het niet veel beter. ''Onlangs zelfs nog: Zo gaat ge nog in het ziekenhuis belanden! Maar ondertussen ben ik er beter tegen bestand", zegt T'Sjoen, die ook oplossingen aanbiedt. "De trainer een spreekverbod opleggen. Er was ooit de campagne Ik zwijg tegen de ref. Dat is goed. En ja, de lagere klassen worden absoluut beïnvloed door eerste klasse. Als die dat mogen, dan wij ook, is de redenering. Ik ben zelf fan van AA Gent. Maar het ergert me als ik Hein hoor tekeergaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties