Muyters reageert op terugloop refs: "Meer respect" en "Financiële steun voor bijscholingen"

Redactie
| 8 reacties
Muyters reageert op terugloop refs:  "Meer respect" en "Financiële steun voor bijscholingen"
Foto: © SC

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters vindt het teruglopen van het aantal refs ook zorgwekkend. Vandaag werd bekend dat vele wedstrijden het in de toekomst mogelijk zonder scheidsrechters zullen moeten stellen. Muyters wil dan ook meer respect en een betere omkadering.

Muyters stuurde daarvoor een perscommuniqué rond. Hij pleit voor respect voor de refs bij iedereen. “We mogen onze officials en het werk dat ze doen niet als vanzelfsprekend beschouwen, ze verdienen ons respect”, aldus Muyters. "Als we bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen in Rio konden genieten van prachtige sportmomenten, dan was dat ook dankzij hen. Het was dan ook vanzelfsprekend hen mee in de bloemetjes te zetten bij de officiële huldiging van onze atleten."

"Bovendien moeten sportfederaties die inzetten op kwaliteitsvolle omkadering van hun officials, een verschil kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld met een duidelijk beleid voor officials, kwalitatieve opleidingen en bijscholingen. Voortaan zullen federaties die daar stevig werk van maken, daar dan ook financieel voor beloond worden via het nieuwe federatiedecreet dat ingang vindt vanaf 1 januari 2017."

“Het is belangrijk dat officials goed opgeleid worden en kunnen rekenen op een kwalitatieve omkadering vanuit hun sport. Zó belangrijk dat we dat voortaan ook laten meespelen in de financiering van de federaties”, besluit Muyters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties