Vanhaezebrouck neemt het op voor de refs én: "Boucaut wraken? Geen voorstander van"

Vanhaezebrouck neemt het op voor de refs én: "Boucaut wraken? Geen voorstander van"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck roerde zich na afloop van Club-Gent nog als een duivel in een wijwatervat na de foute beslissingen van Boucaut. Gent wraakte de scheids ook, maar dat was niet op vraag van de Gentse oefenmeester.

"Ik ben daar geen voorstander van", aldus Vanhaezebrouck bij Play Sports. Hij ziet er vooral het nut niet van in. "Je hebt clubs die wraken en clubs die dat achter de schermen doen. Wraken of niet, sommige refs worden niet aangeduid voor sommige clubs. We deden het ook wat laat."

Onderzoek verscheuren en weggooien

Verder toonde hij ook begrip voor de arbitrage. "De scheidsrechters moeten professionals worden. Ze kunnen er zelf niet aan doen dat ze dat niet zijn." Enkel fluiten dus, als hoofdberoep. "Maar dan moet er op hun 45ste ook iets zijn waarbij ze ingeschakeld kunnen worden. Refs zijn ook bezig met hun toekomst."

Over het onderzoek van de Universiteit Gent is hij kort en duidelijk. "Je mag het scheuren en weggooien, dat onderzoek. Want ze zijn gebaseerd op persartikels. Die stukken worden gemaakt door mensen die een club volgen en zijn altijd wat gekleurd." In het onderzoek kwam naar boven dat Boucaut Gent het vaakst bevoordeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties