Decuyper geeft uitleg over zijn wel zéér opmerkelijke keuzes

Redactie
| 38 reacties
Decuyper geeft uitleg over zijn wel zéér opmerkelijke keuzes
Foto: © photonews

Antwerp is vandaag 'trending' op alle sociale media. Sterke man Patrick Decuyper haalde immers twee omstreden figuren terug bij de club. David Gevaert, vorig seizoen coach, en vooral John Bico werden naar de Bosuil gehaald. Decuyper geeft meer uitleg...

Decuyper liet Gevaert dus terugkeren, na amper vier maanden geleden vervangen te zijn door Fred Vanderbiest. "David heeft dat als T1 goed gedaan vorig seizoen, en hij kent het huis goed", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "We hadden trouwens niet de tijd om iemand te halen die lang zou moeten integreren. Ik ben dan ook blij dat David de job snel heeft aanvaard.

Nochtans was het Decuyper die hem liet gaan. "Ik wilde David er altijd graag bij. Ik heb hem trouwens nooit ontslagen, want zijn contract loopt nog steeds. Ik ken bovendien zijn kwaliteiten. We hebben de voorbije maanden ook altijd contact gehouden."

Ik ken John al een tijdje en hij is iemand die niet naar namen kijkt

En dan de opmerkelijke keuze voor John Bico. Daar mocht wel wat uitleg bij. "Er moest buiten de kern en de staf nog iets extra bij, vandaar letterlijk en figuurlijk een zwaargewicht als John Bico. Hij zal werken naar Engels model, dus John zal de tactiek bepalen én de ploeg opstellen. Ik ken John al een tijdje en hij is iemand die niet naar namen kijkt. Het maakt niet uit of iemand bij Real Madrid of bij de U19 van Antwerp speelt. De beste speelt voor hem. Hij moet een hecht team smeden, het vuur aanwakkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties