Maes: "Donderdag tegen Bilbao, dan kan je maar beter winnen op Moeskroen"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Maes: "Donderdag tegen Bilbao, dan kan je maar beter winnen op Moeskroen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk moet in Moeskroen op zoek naar zijn tweede uitoverwinning van het seizoen. Peter Maes verwacht van zijn jongens dat ze stappen zijn in de uitmatchen.

"We hebben het altijd wat moeilijker in uitwedstrijden en donderdag spelen we tegen Bilbao. Dan kan je maar beter tegen Moeskroen punten pakken en zo opnieuw een boost in de groep creëren en met een goed gevoel het veld verlaten", blikt Maes vooruit met Click Racing.

Op Kortrijk hadden we 70% balbezit, maar het draait om het resultaat

Om voor de prijzen te spelen, moet Genk het uitcomplex van zich afschudden. "We zijn daar al lang mee bezig. Dat is een stukje hardheid. Als je de manier ziet waarop we op Kortrijk wilden voetballen, we hadden daar 70% balbezit maar het draait wel om het resultaat. We moeten op Moeskroen zorgen voor iets meer rendement."

Blessurelast

Ondertussen zag de oefenmeester zijn kern flink uitgedund worden. "We hebben een jonge groep en we hebben iedereen heel hard nodig. Er vallen natuurlijk wel eens wat blessures en dat is geen probleem, tenzij het natuurlijk over heel lange periodes gaat zoals bij Vanzeir nu, Malinovkyi en Uronen die ook langer out is dan voorzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties