Datum: 15/10/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
KRC Genk blijft ook na de passage in Moeskroen met een uitcomplex kampen: 4 op 15 buitenshuis
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Racing Genk haalt twee keer een achterstand op bij Moeskroen

KRC Genk blijft ook na de passage in Moeskroen met een uitcomplex kampen: 4 op 15 buitenshuis
Foto: © photonews

Wat er zat aan te komen, is ook gebeurd. De ploeg met een thuiscomplex (Moeskroen) geraakte zaterdagavond niet voorbij het team met een uitcomplex (Racing Genk). En dus blijven beide clubs in hetzelfde bedje ziek.

Een 3 op 15 voor eigen volk, aan die negatieve balans wilde Moeskroen tegen Genk wat doen. De troepen van Glen De Boeck konden de partij niet beter aanvatten. Sandy Walsh, die Timothy Castagne verving op de rechtsachter, greep niet doortastend in. Hetzelfde kon gezegd worden van Jakub Brabec. Toen Wilfred Ndidi er op de koop toe voor zorgde dat Mahmoud 'Trezeguet' Hassan in balbezit bleef, was de comedy goal een feit.

Herfstgril leidt de 1-1 in

De Limburgers lieten 30 minuten lang nauwelijks iets zien, tot een plensbui inspirerend werkte. Thomas Buffel stuurde Alejandro Pozuelo door het straatje. De Spanjaard bood Nikos Karelis zijn vierde seizoenstreffer op een presenteerblaadje aan. De bezoekers duwden even door en Matej Delac moest vliegensvlug reageren om Leon Bailey van de 1-2 te houden.

Toch gingen de razend efficiënte Hurlus met een voorsprong de rust in. Bailey en Pozuelo leden dom balverlies - daar zal Peter Maes zijn stem wel eens voor verheffen - waar de thuisploeg optimaal van profiteerde. Valentin Viola, die pas de geblesseerde Filip Markovic was komen vervangen, zag zijn schot via Omar Colley in doel belanden.

Hein niet in de buurt

Pozuelo en Karelis vonden elkaar ook in de tweede helft. Met een meesterlijk wippertje zette de spelmaker de Griekse goalgetter vrij. Die duwde met een volley de gelijkmaker in doel, maar Alexandre Boucaut keurde de 2-2 op aangeven van zijn assistent onterecht af voor buitenspel. Gelukkig was Hein Vanhaezebrouck niet in de buurt om een tirade af te steken.

Het laatste kwart viel er op Henegouwse bodem weinig te beleven. Bojan Nastic haalde als laatste man Viola onderuit. De Serviër mocht gek genoeg blijven staan. Moeskroen baalde, want aan de overzijde bediende nieuwkomer Ally Samatta Karelis voor zijn tweede van de avond. "Zo gaan ze er vlotjes in", dacht de man die zijn teller naar vijf stuks bracht.

Verder dan een 2-2 kwamen beide ploegen niet. Racing Genk presteert met een 4 op 15 buitenshuis onder de maat. Ook Moeskroen zal met een 4 op 18 op Le Canonnier beter voor de dag moeten komen om zich te redden.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Delac Matej 90' -
Tirpan Mickaël   90' -
Simic Stefan 90' -
Peyre Thibault 90' -
Gulan Nikola 90' -
Stojanovic Luka 79' -
Hubert David   90' -
Mohamed Dimitri   85' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 90' -
Markovic Filip 35' -
Trezeguet 90' -
  Bank G Beoordeel
Viola Valentín Nicolás 55' -
Essikal Karim 11' -
Huyghebaert Jeremy 5'  
Graovac Daniel -  
Ferber Roman -  
Defourny Théo -  
Feruz Islam -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 6
Walsh Sandy   71' 4
Colley Omar 90' 5
Brabec Jakub 90' 4
Nastic Bojan 90' 4
Pozuelo Melero Alejandro A 90' 5
Susic Tino   90' 4
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5
Bailey Leon 67' 4
Karelis Nikolaos ⚽ ⚽ 90' 7
Buffel Thomas 90' 4
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally A 23' 6
Castagne Timothy 19' 4
Heynen Bryan -  
Dewaest Sebastien -  
Trossard Leandro -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Jackers Nordin -  
Herbeleef Moeskroen - KRC Genk

Vooraf