Reactie In Gent is Boucaut niet meer welkom, zo analyseren De Boeck en Maes twee discutabele beslissingen van hem na Moeskroen-Genk

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Moeskroen
| 29 reacties
In Gent is Boucaut niet meer welkom, zo analyseren De Boeck en Maes twee discutabele beslissingen van hem na Moeskroen-Genk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Boucaut stond de jongste twee weken in de spotlights nadat Hein Vanhaezebrouck zwaar naar hem uithaalde na de kraker tegen Club Brugge. AA Gent besliste de Waals-Brabander zelfs te wraken en dus floot hij zaterdagavond Moeskroen tegen Racing Genk.

Ook op Le Canonnier nam hij enkele discutabele beslissingen. Hoewel Genk in extremis een 2-2-gelijkspel uit de brand sleepte via Nikos Karelis, scoorde de Griek net voor het uur al de gelijkmaker. Boucaut keurde de héérlijke volley echter af, nadat zijn assistent met de vlag stond te zwaaien. Onterecht bleek uit de herhalingen.

"Ik heb de beelden niet gezien, maar ik wil het buitenspel niet in rekening brengen", reageerde Peter Maes op de afgekeurde goal. "Ik kijk alleen naar onze eigen prestatie." (Lees hier hoe de Limburgse T1 uithaalde naar zijn manschappen)

Ik wil het buitenspel niet in rekening brengen

Peter Maes

Ook Moeskroen had reden tot klagen. Bij een 2-1-stand ging Valentin Viola namelijk alleen op Marco Bizot af. Bojan Nastic tackelde de Argentijn onderuit zonder de bal te spelen en verdiende zodoende de rode kaart.

"Ik denk dat de fase met Viola duidelijk was. De Genk-verdediger haalde de speler neer en speelde niet de bal", besefte Glen De Boeck. "Maar over de hele wedstrijd bekeken kan ik leven met een punt. Genk verdiende niet om te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties