Esiti houdt van... de Pro League hymne: "Het gevoel dat je in de Champions League speelt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 1 reacties
Esiti houdt van... de Pro League hymne: "Het gevoel dat je in de Champions League speelt"
Foto: © photonews

Anderson Esiti vindt bij AA Gent duidelijk steeds meer zijn draai. De stevige middenvelder maakte al indruk en geeft aan dat ook ons land indruk op hem maakt. En dan vooral de supporters en de omkadering.

"Het is een nieuwe ervaring voor mij, ik speelde nooit eerder buiten Portugal", aldus Esiti. "Daar kwam ik rechtstreeks uit Nigeria aan en speelde er vier jaar." Portugal is ook geen kleine competitie, maar toch maakte België meteen indruk op de Nigeriaan.

"Eerlijk, ik kende de Belgische competitie niet, maar hier krijg je bij haast elke match het gevoel dat je in de Champions League speelt. Het gevoel dat dat fantastische publiek je elke match opnieuw geeft... je krijgt het gevoel dat je belangrijk bent."

Je krijgt hier het gevoel dat je belangrijk bent

Er is één ding dat dat gevoel nog versterkt bij Esiti. "De hymne voor de wedstrijd! Wanneer de camera net als in de Champions League elke speler één voor één in beeld neemt. Geweldig gewoon! Ik hoop dat het tegen Zulte Waregem opnieuw het geval is."

Ook de partij tegen Club Brugge blijft hangen bij Esiti. "Een derby, dat maakte ik nog niet mee. In Portugal speelde ik bij kleinere clubs en speelden we uiteraard tegen de grote, maar als het echt om een topper gaat, was dit mijn eerste."

Meteen bloed

"Ik kreeg al snel door wat het precies inhield. Na één van de eerste duels kreeg ik al een slag in mijn gezicht en ging ik aan het bloeden. Het leek wel Porto tegen Benfica of Barcelona tegen Real Madrid", sloot Esiti af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties