Gent en Essevee kat en hond? Vooral de fans willen Buffalo's lik op stuk geven, want Hannes en Sven zijn niet vergeten

Gent en Essevee kat en hond? Vooral de fans willen Buffalo's lik op stuk geven, want Hannes en Sven zijn niet vergeten
Foto: © photonews

Zulte Waregem zou bijzonder gemotiveerd zijn tegen AA Gent, omdat veel spelers én trainer Dury een verleden hebben bij de Buffalo's. Het zou ook meteen een van de redenen zijn waarom er geen spelers meer van Gent naar Essevee mogen gaan.

Geen Hannes Van Der Bruggen deze zomer voor Zulte Waregem, hij verlengde onlangs zelfs zijn contract bij AA Gent. Welke beloftes hij daarbij gekregen heeft weet niemand, maar voor de fans van Essevee is het alvast een flinke scheut olie op een al laaiend vuurtje. En ook de uitspraken van de hypermotivatie tegen Gent schoten in het verkeerde keelgat.

Reden te meer dus om wel degelijk even de Buffalo's lik op stuk te geven. Herman Brusselmans gaf in zijn column in HLN dan weer aan dat hij hoopt dat de troepen van Hein de troepen van Dury even een ferme oplawaai geven. Om maar te zeggen: het duel tussen beide teams leeft wel degelijk.

Francky Dury: "Zou geen goede coach zijn als ik mijn spelers maar 1 of 2 matchen per seizoen zou kunnen motiveren"

Maar toch een belangrijke kanttekening: Lepoint, Leye, Dury, ... Ze kwamen niet rechtstreeks van Gent naar Essevee. De laatste (en enige de laatste vijf seizoenen) die rechtstreeks overkwam is Ibrahima Conté. Aan de andere kant snoepte Gent Soumah wel weg bij WS Brussel, ook al had de speler al maanden een akkoord met Essevee. En Sven Kums is er natuurlijk ook nog ...

"Het zou niet goed zijn al ik mijn spelers maar voor 1 of 2 matchen per jaar zou kunnen motiveren", minimaliseert Francky Dury. "We zijn voor elke match gemotiveerd." En ook Hein Vanhaezebrouck gaf op zijn persconferentie aan dat het niet meer dan normaal is dat Essevee wil winnen van Gent. "En dat ze meer een concurrent zijn geworden en daarom geen spelers meer krijgen? Dat is normaal. Kortrijk kreeg toen ze play-off 1 haalden ook geen spelers meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties