Vleminckx schrok toen hij een hele match aan de Antwerp-bank gekluisterd bleef: "Met vier goals lijkt het logisch dat je speelt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
Vleminckx schrok toen hij een hele match aan de Antwerp-bank gekluisterd bleef: "Met vier goals lijkt het logisch dat je speelt"

De buitenwacht keek vorige week raar op toen Björn Vleminckx, dit seizoen al goed voor vier goals, niet in de basis stond op het veld van Lommel United. De clubtopschutter mocht zelfs niet invallen en verbeet de ontgoocheling. "Dat was even schrikken", blikt hij bij Voetbalkrant.com terug.

"Een speler als ik wil altijd spelen, en als je al vier keer hebt gescoord, lijkt het ook logisch dat je in de ploeg staat", opent Vleminckx. "Maar er is slechts één iemand de baas, de trainer. Hoe moeilijk dat soms is voor een voetballer... Voetbal blijft een teamsport. De ene wedstrijd ben ik het, de volgende iemand anders die zich moet schikken naar het teambelang."

​"Ik ben iemand die altijd wil spelen, en als je al vier keer hebt gescoord lijkt het logisch dat je in de ploeg staat", vertelt Vleminckx. "Maar er is slechts één iemand de baas, de trainer. Hoe moeilijk het soms is voor een voetballer, voetbal blijft een teamsport. De ene wedstrijd ben ik het, de volgende iemand anders die zich moet schikken naar het teambelang."

En dus trad Vleminckx maandag aan met de beloften tegen Cercle Brugge. "Ik ben niet meer van de jongsten, dan is het soms moeilijk om je op te laden voor een duel met die jonge gasten. Maar ik heb me 45 minuten ingezet voor die jongens. Voor de trouwe beloftenkern is dit hét moment van de week. Dan kon ik het niet maken om maar half mijn best te doen."

Een vrije dag twee dagen voor de match, daar keken velen van op

Björn Vleminckx

Tegen Tubeke zondag wil de Witte van Puurs weer doeltreffend zijn. Coach John Bico legde er deze week alvast duchtig de pees op. "We hebben een goeie trainingsweek achter de rug. Gisteren trokken we zelfs naar de sauna om te recupereren en ons te laten verzorgen", aldus Vleminckx.

"Vandaag waren we vrij. Twee dagen voor de match, daar keken de meeste spelers raar van op. Ik vond dit wel eens goed. Dat liet ons toe extra te focussen op de match van zondag. Dan moet het er gewoon op zijn om het goede gevoel terug te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties