Christophe Bertjens zit aan vijf goals in 1B: "Ondanks klierkoorts"

Dirk Pieters
| 3 reacties
Christophe Bertjens zit aan vijf goals in 1B: "Ondanks klierkoorts"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare kan dit weekend periode 1 in eerste nationale B winnen. En dan mag het daarvoor onder meer Christophe Bertjens danken, die afgelopen weekend twee keer scoorde tegen concurrent Lierse. Die scoorde op 2,5 jaar al liefst 50 keer.

"We waren allemaal heel blij dat we eindelijk nog eens konden winnen. En dan nog wel tegen leider Lierse. Het ging de laatste weken in stijgende lijn, maar toch zat winnen er nooit in. Ik was zo in extase dat ik mijn truitje zelfs in de tribune gooide", aldus een lachende Bertjens in gesprek met Voetbalkrant.com.

"We hadden vertrouwen getankt na het gelijkspel tegen Antwerp. De komst van de nieuwe coach (Walter Meeuws) zat er zeker voor iets tussen. Iedereen wilde zich natuurlijk tonen aan een nieuwe coach en hij heeft duidelijk zijn accenten gelegd - die wij dan weer perfect uitvoerden."

50 goals in 2,5 seizoenen, dat is niet slecht

Slotsom: "Deze punten zijn een extra bonus. Wij moeten onze punten vooral halen tegen rechtstreekse concurrenten Union, Tubeke, Cercle en Leuven. Dus moeten we thuis winnen van Union, enkel dan staan we terug onder de mensen."

Bertjens had dit jaar al wat pech door ziekte: "Ik had klierkoorts, dus was dit nog maar mijn vijfde basisplaats. Ik zit wel ook al aan vijf doelpunten. Na 34 bij Bocholt en 11 vorig jaar, waarvan drie in de Beker, zit ik nu zo aan 50 goals in 2,5 seizoenen. Dat is ook wel mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties