Reactie Weiler spreekt weer over vermoeidheid: "Waarom altijd dezelfde ploeg? Gebrek aan alternatieven"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 27 reacties
Weiler spreekt weer over vermoeidheid: "Waarom altijd dezelfde ploeg? Gebrek aan alternatieven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler moet zich onderhand toch zorgen beginnen maken. Tegen Oostende werd er weer uit hetzelfde vaatje getapt als tegen Westerlo, Lokeren, Waasland-Beveren, Club Brugge... Amper goed voetbal te zien en amper kansen.

En het excuus van drie weken geleden geldde natuurlijk nu ook nog: "We waren niet fris. Er werd amper in de ruimte gelopen, we bewogen niet", aldus Weiler. "Dit was geen spectaculaire match. Sommige jongens zitten duidelijk aan het eind van hun krachten. Neem Hanni bijvoorbeeld, die heeft amper rust gehad en alles gespeeld. Hij probeerde wel, maar het lukte niet. Je hebt gelijk als je zegt dat hij niet zijn beste match speelde."

Maar dan waren er nog anderen, zoals Leander Dendoncker, die amper nog zijn normale niveau kan benaderen. "Dat heb je met jongeren. Die kunnen nog geen drie matchen in één week aan", zei Weiler. En daar moesten we toch even bij fronsen, want Dendoncker is al drie seizoenen gewend om drie matchen per week te spelen.

Neem Hanni bijvoorbeeld, die heeft amper rust gehad en alles gespeeld. Hij probeerde wel, maar het lukte niet

En Anderlecht had zelfs kunnen verliezen. "Oostende speelde een goeie pressing. Waarom wij dat niet meer doen? Als je dat niet goed kan doen, is dat zelfs gevaarlijk. Het is dus een bewuste keuze. Waarom ik dan altijd dezelfde ploeg laat spelen? Mijn keuze en een gebrek aan alternatieven..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties