Reactie Proto krijgt de terugkeer die nog niemand kreeg: "Dit heb ik nog nooit gezien"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 14 reacties
Proto krijgt de terugkeer die nog niemand kreeg: "Dit heb ik nog nooit gezien"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto heeft een emotionele terugkeer gemaakt in het Astridpark. De huldiging van de fans was indrukwekkend, zelfs indrukwekkender dan voor Olivier Deschacht, de man die nog steeds voor hen speelt en vandaag zijn 567ste wedstrijd achter de kiezen had.

Wat een tifo kreeg Proto van 'zijn fans'. Weken werk moet er ingekropen zijn. "Dit heb ik nog nooit gezien voor een speler die nog actief is bij een andere club", schudde Proto zijn hoofd. "Ik moet de fans hiervoor echt bedanken. Ik ben ook superblij met de carrière die ik hier gemaakt heb."

En zijn maatje Deschacht werd ook gevierd. "Super hé! Hij verdient het! Vorig seizoen waren we de twee oudsten in de kleedkamer. Twee dinosaurussen in een kleedkamer vol jongeren. En nu is er maar één meer. Oli is een monument."

Vorig seizoen waren we de twee oudsten in de kleedkamer. Twee dinosaurussen in een kleedkamer vol jongeren. En nu is er maar één meer. Oli is een monument

Ondanks alle emotie keepte Proto de perfecte wedstrijd, op die strafschop na. "En die had nooit mogen vallen, want ik roep dat ik de bal heb. Ik weet niet wat er daar gebeurd is, maar Milic had die fout niet moeten maken. Het was zelfs niet gevaarlijk meer. Maar hij heeft dat ook niet expres gedaan. Eén punt is mooi, maar gezien het verloop van de match verdienden we meer."

"Hoe ik ermee ben omgegaan na die emotionele start? Ik wist al maanden dat deze match er zat aan te komen. Ik geef het maximum voor mijn club en ik denk wel dat ik mijn match gespeeld heb. Maar ik kon het makkelijker plaatsen. De voorzitter zei ook mooie woorden. Ik weet dat hij het niet was die me weg wilde, maar ik verwijt niemand iets. Ik weet wie het wel was en ik zal niet lachen als ik hem tegenkom, maar ik ga hem niets verwijten."

Mijn moeder mocht niet komen, want elke keer zij komt zien, verliezen we

Proto sloot af met zijn geliefden te bedanken. "Mijn vrouw, mijn kinderen, mijn papa en mijn nonkel waren hier. Mijn moeder mocht niet komen, want elke keer zij komt zien, verliezen we. (lacht)" Na de match kroop Proto zelfs de spionkop van Anderlecht in...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties