Supporters Genk en Gent niet tevreden: "Binnenkort zien we alleen nog lege stadions op televisie"

Tim Bex
Tim Bex
| 5 reacties
Supporters Genk en Gent niet tevreden: "Binnenkort zien we alleen nog lege stadions op televisie"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kalendercommissie van de Pro League maakte maandag de exacte starturen van speeldag 18 tot en met 22 bekend. Vooral de wedstrijd tussen Racing Genk en AA Gent viel op. Die zou doorgaan op dinsdag 27 december... om 18u.

Bij de fans schoot deze beslissing in het verkeerde keelgat. Supporters van beide clubs lieten zich uit over het vroege startuur op een gewone werkdag. Het OSV, de Overkoepelende Supporters Vereniging Genk, zou zelfs protestacties aankondigen.

Gelukkig is het een thuiswedstrijd en hoeven we geen verre verplaatsing te maken.

Louis Colemont – voorzitter Genkse supportersclub De Leweitmokers: “Voor de werkende mens is dit een onmogelijk tijdstip. Wij hebben nog het geluk dat het een thuiswedstrijd is en we de verplaatsing niet moeten maken. Ik ben meer geïrriteerd door het midweekvoetbal waarbij er verre verplaatsingen gemaakt moeten worden.”



Stefan Bijnens – voorzitter Genkse supportersclub Torpedo 92: “Het is te vroeg. Ik vind dit een fout van de kalendercommissie, al moeten zij ook rekening houden met de tv-rechten. Maar als het zo verder gaat, zien we binnenkort alleen nog matchen met een leeg stadion op televisie.”

Xavier Kirchhoff – voorzitter Gentse supportersclub Forza Buffalo: “Het is jammer, want Genk is niet zo dichtbij. Werkende mensen kunnen dus al zeker niet gaan. Anderzijds is het wel een periode waarin veel mensen met verlof zijn."

Ik hoop dat wij met volle bussen richting Genk kunnen trekken.

"Ik vind het erger voor de Genk-aanhang, aangezien zij hun stadion nooit vol zullen krijgen. Ik hoop alvast dat wij onze bussen volkrijgen. Het voordeel is natuurlijk dat we niet te laat terug in Gent zullen zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties