De Decker geeft eerste reactie: "Het is de bedoeling dat het niet voor één match is"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters
| 44 reacties
De Decker geeft eerste reactie: "Het is de bedoeling dat het niet voor één match is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wim De Decker zit morgenavond terug als hoofdtrainer van Antwerp op de bank als The Great Old op bezoek gaat op Den Dreef. En het lijkt deze keer niet als interim te worden, maar een langdurige oplossing...

De Decker werd door Antwerp uit China teruggeroepen voor een spoedberaad. Daarop werd duidelijk dat Antwerp vol voor zijn ex-speler kiest, maar De Decker zelf heeft nog wat bedenktijd gevraagd. Wij mochten hem even opbellen voor een reactie.

Wim, vorige keer was het voor één wedstrijd dat je T1 werd. Deze keer lijkt de keuze bij jou te liggen. T1, T2 of... wat gaat het worden?

"Na het weekend zal hierover verder gecommuniceerd worden, maar het is alvast de bedoeling dat het niet voor één wedstrijd is. Maar we moeten nog even samenzitten. Het is in alle geval een optie om hier T1 te blijven. Ik ken de groep het beste en loop hier al enkele jaren rond. En we hebben weinig tijd."

Schrok je toen je het bericht kreeg om terug te keren uit China?

"Ja, dit had ik natuurlijk niet zien aankomen. Het is vooral heel vermoeiend nu na die terugvlucht van China."

Na je eerste kort passage kunnen we geloven dat spelers ook wel achter jou staan. Lieten ze dat in je eerste match ook al merken?

"Dat zal ook wel een rol spelen. Ik had het gevoel na de eerste wedstrijd dat het goed zat. Dat zag je ook aan de mentaliteit van de spelers in die vorige wedstrijd tegen Leuven die we wonnen."

En nu opnieuw tegen OH Leuven... Vorige keer werd dat een succes. Je zal wel tekenen voor hetzelfde resultaat?

“Natuurlijk zou dat ideaal zijn. Nu is het enkel op verplaatsing, maar ook daar willen we de drie punten gaan halen. Maar het gaat verder nu dan deze ene wedstrijd."

Heb je de vorige matchen allemaal gevolgd? Neem je daar iets van mee. Of toch zelf terug met een blanco blad starten?

"Ik heb alle wedstrijden gezien, behalve de laatste tegen Cercle Brugge. Je neemt wel enkele zaken mee, maar beslissingen van de vorige coach vallen weg en op dat gebied start je met een propere lei. Nu moeten de spelers de taken uitvoeren die ik verwacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties