Genk heeft Europese lente nu al op zak
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Genk wint tegen Rapid Wien

KRC Genk mag zich opmaken voor een Europese lente. Met nog één wedstrijd te gaan zijn de Limburgers al zeker van de volgende ronde nadat het donderdagavond ook Rapid Wien versloeg in eigen huis.

Peter Maes gaf het in aanloop naar deze al aan: hij wilde vol voor de overwinning aan en dat bleek ook uit de elf die hij tussen de lijnen bracht. Hij bekampte Rapid Wien met hetzelfde elftal dat afgelopen weekend tegen Eupen won.

De supporters pakten uit met een leuke tifo

Genk deed wat de coach had gevraagd: fel uit de startblokken schieten. De Smurfen drukten de roodhemden uit Wenen al snel op de eigen helft. Met resultaat want na 11 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Leon Bailey kopte een voorzet op de paal, Karelis stond juist om de herneming binnen te duwen. De Griek had een kwartier later nog een dikke kans op voorzet van Bailey, maar hij besloot via de grond op het dak van het doel.

Halfweg de eerste periode voetbalde Rapid Wien zijn eerste echte mogelijkheid bij elkaar, maar Joelinton kon net niet bij de voorzet van Traustason. Vijf minuten voor rust was er nog een uitgelezen kans voor Schaub nadat een mislukt schot in zijn voeten belandde, maar hij treuzelde en Castagne greep net op tijd in.

Eigenlijk had de 2-0 na 50 minuten een feit moeten zijn, maar Karelis stuitte van binnen de kleine rechthoek op doelman Novota. Onmiddellijk daarna ging een schuiver van Buffel nipt naast. Jammer voor Genk want net als op het einde van de eerste helft, kwam Rapid Wien nadrukkelijker opzetten.

Dat Genk de nul hield, was voor een groot stuk te danken aan Bizot. Toen Brabec zwaar in de fout ging en Joelinton zomaar met het leer aan de haal liet gaan, hield iedere Genkie de adem in, maar Bizot redde uitstekend met de benen en hield Genk op voorsprong. De Nederlander greep ook prima in toen Nastic te kort terugspeelde.

Genk wint zo al 6 keer op rij in de eigen Luminus Arena en is met 9 punten nu al zeker dat het na de winterstop zijn Europees avontuur verder mag zetten.