Reactie Buffel ziet mogelijkheden voor Genk: "Wij moeten van niemand schrik hebben"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 5 reacties
Buffel ziet mogelijkheden voor Genk: "Wij moeten van niemand schrik hebben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk won nu al zes opeenvolgende Europese ontmoetingen in de eigen Luminus Arena. De kwalificatie voor de volgende ronde is al een feit en dus durft Thomas Buffel ambitieus te zijn: "Wij moeten van niemand schrik hebben."

"We zijn al zeker van de volgende ronde met nog één wedstrijd te gaan. We hebben in al onze matchen mooie dingen laten zien, die kwalificatie is dan ook verdiend", vindt de aanvoerder.

"De coach had ons nog samengeroepen voor de match toen hij zag dat Rapid Wien met 3 achterin ging voetballen. We zijn niet echt in de problemen gekomen. Het was een mooie en belangrijke overwinning."

De vele jongeren in het team van Peter Maes kunnen op deze manier een pak ervaring opdoen. "Dit betekent heel veel voor de groep", weet Buffel. "Dit geeft vertrouwen, we weten dat we van niemand schrik moeten hebben en de coach weet ons scherp te zetten."

"Natuurlijk had ik op voorhand niet gedacht dat we dit zouden kunnen, maar we zijn doorheen deze poulefase gegroeid. In Wenen gaven we een mooie positie nog uit handen door kinderlijke fouten en die hebben we nadien niet meer gemaakt."

En dus blijft de vraag hoe ver het Genkse verhaal in Europa kan gaan. "We hebben gewonnen tegen een ploeg uit de Spaanse en uit de Italiaanse competitie. De sterkste ploegen zitten in de Champions League, ik denk dat wij van niemand schrik moeten hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties