Stadion: Bosuil
Antwerp pakt volle buit tegen Union en springt naar tweede plaats
Dirk Pieters vanuit Deurne

Wim De Decker heeft met Antwerp een eerste zege geboekt in de tweede periode

Antwerp heeft zijn eerste zege geboekt in de tweede periode in 1B. De Great Old klopte op de Bosuil Union met 2-0. Een opsteker voor coach Wim De Decker én iedereen die Antwerp een warm hart toedraagt.

Antwerp begon de thuiswedstrijd tegen Union met twee spitsen. William Owusu kreeg de steun van Bjorn Vleminckx. De aanvallende impulsen van Wim De Decker loonden meteen. Op een voorzet van Tuur Dierckx stampte Corryn in één tijd mooi binnen. Saussez had geen schijn van kans op de trap. Amper enkele minuten later mocht de Bosuil opnieuw juichen. Weer Dierckx met de voorzet, maar dit keer trapte Mpati pardoes in eigen doel; 2-0. Een kwartier ver en de ploeg van De Decker al meteen op rozen.

Aan de overkant had Union ook kansen, maar wel veel minder geluk. De knal van Kaminiaris spatte uiteen op de lat en ook Aguemon schoot van dichtbij onbegrijpelijk naast. Twee serieuze waarschuwingen voor de thuisploeg. Vanaf toen nam Antwerp weer het commando over en kwam het nog nauweijks in de problemen.

Aanvoerder geblesseerd

Enkel op slag van rust moest Kudimbana nog knap redden op een schot van Da Silva. Het was nadien rood-wit dat het gevaarlijkst bleef met het trio Vleminckx - Owusu - Dierckx. Toch één minpuntje voor de Great Old. Aanvoerder Biset moest geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam Johanna Omolo.

Na de rust was het spel heel wat minder van beide ploegen. Antwerp had een geruststellende voorsprong en Union gaf niet de indruk nog in de situatie te geloven. Een zeldzame poging van Aguemon was zowat het enige wat de bezoekers lieten zien. Aan de overkant een zwakke kopbal van Vleminckx en een schuiver net naast van de aanvaller. De wedstrijd had niet veel meer om het lijf en Antwerp won met 2-0.