Wim De Decker pakt eerste zege als hoofdcoach: "Belangrijke overwinning met oog op vervolg van het seizoen"

Dirk Pieters vanuit Deurne
| 26 reacties
Wim De Decker pakt eerste zege als hoofdcoach: "Belangrijke overwinning met oog op vervolg van het seizoen"
Foto: © photonews

Wim De Decker boekte zijn eerste zege als hoofdcoach van Antwerp. De voormalige middenvelder zag zijn spelers al vroeg afstand nemen van Union. Antwerp staat met 5 op 9 voorlopig tweede in de tweede periodestand.

Antwerp stond al na negen minuten 2-0 voor. "Onze start was fantastisch, maar dat was ook de bedoeling", zei Antwerp-coach Wim De Decker op de persconferentie. "We waren van plan om sterk van start te gaan. Natuurlijk gaat alles gemakkelijker als je twee vroege goals kan maken."

De Decker loofde de inzet van zijn team. "De gretigheid van mijn spelers was super. Dit was dan ook een belangrijke wedstrijd als we er dit seizoen toch nog iets van willen maken. Met het oog op de volgende wedstrijd tegen Lierse was dit een heel belangrijke overwinning. We wilden laten zien dat we er terug met ons hoofd bij zijn", aldus De Decker.

Spitsenduo

Joeri Dequevy begon op de bank bij de Great Old. "En toch nam hij de spelers voor de match even apart. Hij heeft de juiste mentaliteit. Joeri leeft met de groep mee, ook als hij op de bank moet starten. Dat is een teken dat het goed zit", vindt De Decker.

De 34-jarige De Decker koos nog eens voor een aanvalsduo: Vleminckx én Owusu verschenen aan de aftrap. "Vleminckx liet op training een goede indruk na. En ik wou gretigheid zien in de wedstrijd, dan weet je dat hij dat kan en zal brengen. Maar ook Owusu speelde een sterke wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties