De ruwe diamant in België: "Nog nooit iemand gezien waar zoveel over gesproken wordt en die zo met de voeten op de grond blijft"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 1 reacties
De ruwe diamant in België: "Nog nooit iemand gezien waar zoveel over gesproken wordt en die zo met de voeten op de grond blijft"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Landry Dimata is de nieuwste sensatie op de Belgische velden. De 19-jarige aanvaller wordt door velen een grote toekomst voorspeld, maar blijkbaar doet dat niets met zijn persoonlijkheid.

Dimata wordt geprezen binnen en buiten de club. Hij heeft dan ook wat van alles: snelheid, kracht en doelgerichtheid. "Hij heeft enorm veel kwaliteiten", knikt ploegmaat Fernando Canesin. "We zijn er om hem te helpen en hem vertrouwen te geven. Het wordt een hele grote voor de toekomst. Heel België ziet dat nu al."

En Dimata blijft stevig met de voeten op de grond. "Het is een heel, heel goeie gast. Hij is heel simpel, hij blijft heel kalm. Ik heb nog nooit iemand gezien waar zoveel over gepraat wordt en die zo kalm blijft. Ik kende hem al van voor hij in eerste klasse speelde en het lijkt alsof hij nog meer met de voeten op de grond staat nu."

Nog één werkpunt

Yves Vanderhaeghe heeft alvast nog één werkpunt voor hem. "Ik wist dat ik hem beter kon maken toen ik hem zag spelen bij de reserven van Standard. Waar hij nog moet aan werken? Hij moet de bal in beweging aannemen. Nu staat hij nog te dikwijls stil en wordt hij onderuit gemaaid. Als hij de bal in beweging zou aannemen, kan hij die ook sneller lossen naar een ploegmaat en positie gaan innemen voor de goal", aldus zijn trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties