Pro League voert wijziging door die iedereen in Belgische voetbalwereld blij maakt

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Pro League voert wijziging door die iedereen in Belgische voetbalwereld blij maakt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de Pro League zitten ze allesbehalve stil. De voorbije weken en maanden werd er achter de schermen hard gewerkt, en dat met één doel: de arbitrage in België professioneler maken.

Wel, er komt schot in de zaak. De Pro League hoopt zo snel mogelijk een eerste profscheidsrechter af te vaardigen. De bedoeling is om tot een groep van arbiters te komen die tussen hun 25ste en 55ste aan de slag kunnen op onze Belgische velden – en als het even meezit ook op de andere Europese velden.

Enkele van de huidige arbiters zouden in dat systeem kunnen stappen, maar het is vooral de bedoeling om jonge voetballers die het net niet redden op het professionele niveau om te scholen tot professionele scheidsrechters. Zij zouden wedstrijdfases vanuit hun ervaring als voetballer op het hoogste niveau – bij de jeugd – goed inschatten.

Specifieke coaches voor de refs

Er zal overigens ook gezorgd worden voor een prima omkadering voor de arbiters. Zo krijgt scheidsrechtersbaas Johan Verbist – nu halftijds aan de slag – een voltijdse betrekking en zal hij worden bijgestaan door een fysiektrainer, een videoanalist en een technische vakcoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties