Standard: "Enkel forfaitnederlaag voor Charleroi of herspelen is acceptabel"

Redactie
| 198 reacties
Standard: "Enkel forfaitnederlaag voor Charleroi of herspelen is acceptabel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Charleroi en Standard lag meermaals stil door onlusten in het Standard-vak, maar de wedstrijd werd gestaakt door een vuurpijl uit dat van Charleroi. Standard trekt zijn conclusies.

"Standard-supporters waren verantwoordelijk voor de tijdelijke stilleggingen, Charleroi voor de definitieve", aldus de advocaat van de Rouches bij La Dernière Heure. Charleroi stond op dat moment op achterstand, geen onbelangrijke vaststelling.

Waarom zat eerste vuurpijl naar Penneteau niet in het verslag?

-Advocaat Charleroi

"Anders kan je elke wedstrijd laten staken wanneer de score je niet aanstaat", klonk het verder. "Enkel een forfaitnederlaag voor Charleroi of het uitspelen van de resterende minuten zijn voor ons aanvaardbaar."

De advocaat van Charleroi voert een ander betoog. "Hij die begint, is de schuldige. Er werd voor de wedstrijd al een vuurpijl naar Penneteau gegooid, waarom stond die niet in het verslag?" Ook de mogelijke straffen kwamen op tafel. Standard riskeert een wedstrijd achter gesloten deuren en een boete. Charleroi kan enkel tegen een boete aankijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties