Stijn Stijnen haalt erg hard uit naar het bestuur van Genk

Redactie
| 31 reacties
Stijn Stijnen haalt erg hard uit naar het bestuur van Genk
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk beleeft zonder twijfel een seizoen met ups en downs tot nu toe. In de Europa League kroonde de ploeg van Peter Maes zich ietwat verrassend tot groepswinnaar, in de competitie blijft het team onder de verwachtingen. Intern zijn er strubbelingen, maar Stijn Stijnen neemt het op voor Maes.

“Dat het seizoen van Genk mislukt is als de ploeg play-off 1 niet haalt? Dat vind ik een hele zware uitspraak van Patrick Janssens. Zeker als je in de Europa League eerste wordt in je poule. Men moet bij Genk realistisch zijn”, zegt Stijnen in TVL Sportcafé.

“Genk beschikt over veel jonge talenten, en dat gaat nu eenmaal gepaard met ups en downs. Play-off 1 niet halen zou een ontgoocheling zijn voor de club, maar om het seizoen daarom mislukt te noemen... Ik vind 'mislukt' een zwaar woord.”

"Ik vraag me af waar men naartoe wil bij Genk"

Stijnen ziet ook wel dat het lang niet zo goed gaat tussen Maes en het Genkse bestuur. “Dat is al langer aan de gang, hé. Er zijn strubbelingen binnen de club en er worden percepties gecreëerd door het bestuur. Dan vraag ik me toch af waar men naartoe wil…”

“Als je ziet hoe diep Genk anderhalf jaar geleden zat en je bekijkt waar het nu staat… Er is een serieus parcours afgelegd. Ik vind dan ook dat je als bestuur zijnde je coach uit de wind moet zetten. Nu is er onnodig veel druk. Zo doe je je eigen club tekort.”

"Maes moet zijn conclusies trekken"

Stijn Stijnen

De voormalige Rode Duivel gaat tot slot zelfs nog een stapje verder. “Ik denk dat het voor Maes een ongelofelijk oneerlijk verhaal aan het worden is bij Genk. Hij moet zijn conclusies trekken (doelt op zelf ontslag nemen, nvdr.), want het is een oneerlijke strijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties