Leandro Trossard, 4 keer beslissend in 4 matchen, is de 'coming man' bij Racing Genk: "Als hij ook dat begint te doen..."

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Leandro Trossard, 4 keer beslissend in 4 matchen, is de 'coming man' bij Racing Genk: "Als hij ook dat begint te doen..."
Foto: © photonews

We hebben er enkele maanden op moeten wachten, maar Leandro Trossard (22) komt er eindelijk helemaal door bij Racing Genk. En daar is ook coach Peter Maes opgetogen over.

Op 30 november, enkele dagen na het 6-0-debacle in Oostende, zette Maes Trossard in de ploeg op het veld van Waasland-Beveren. De vleugelaanvaller bood met een fraaie doorsteekpass Ally Samatta de 0-1 aan. Een belangrijke assist die Genk op weg zette naar de volgende ronde in de Croky Cup.

Hij heeft duidelijk de knop omgedraaid en wordt alleen maar sterker

Trossard gaf zijn basisplaats sindsdien niet meer af en was vervolgens tegen Lokeren (goal), Sassuolo (goal) en woensdag in Charleroi (assist) doeltreffend. "Hij heeft duidelijk de knop omgedraaid en wordt alleen maar sterker", verkondigde Maes na de 1-3-overwinning op Mambourg.

Op de Freethiel zei Maes nog dat hij Trossard wil zien groeien als een onderdeel van het team. Ook daar slaagt hij meer en meer in. "In aanvallend opzicht wisten we al wat hij kan. Maar nu doet hij ook zijn verdedigende taken", stak de Limburgse oefenmeester zijn tevredenheid over het Genkse jeugdproduct niet weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties