Spelers Anderlecht willen geen negatief gemiddelde creëren: "Nee, het kan het niet anders. We moeten de titel winnen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 2 reacties
Spelers Anderlecht willen geen negatief gemiddelde creëren: "Nee, het kan het niet anders. We moeten de titel winnen"
Foto: © photonews

Anderlecht heeft een reputatie hoog te houden. De club speelt gemiddeld één op twee seizoenen kampioen, maar dat gemiddelde zou wel eens in gevaar kunnen komen. Het is nu al twee seizoenen geleden en een derde zou er te veel aan zijn.

Anderlecht miste tussen 1995 en 1999 vier keer op rij de titel. Sindsdien was er maximum twee jaar tussen kampioenenvieringen. Sindsdien won het negen van de 17 mogelijke titels. Ook Bram Nuytinck, nu toch al vijf seizoenen bij de club, weet hoe het werkt in het Astridpark.

"We weten dat we eigenlijk elk seizoen kampioen moeten worden, maar te lang tussen mag zeker niet", aldus de Nederlander. En daarvoor zou een 9 op 9 voor de winterstop wel welkom zijn. "Vraag me dat nog eens na die drie wedstrijden om te zien waar we dan staan. Dan zal ik kunnen zeggen of ik tevreden ben. Maar we mogen de kloof zeker niet groter laten worden."

De anciens hebben dat trouwens ook al duidelijk gemaakt: "We hebben 9 nieuwe spelers en een nieuwe trainer. Dat was toch even zoeken, maar alle neuzen wijzen nu in dezelfde richting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties