Nuytinck geeft mening over nieuwe verdediger, kritiek en huidige vorm: "Twee maanden geen extra trainingen: verschrikkelijk!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 3 reacties
Nuytinck geeft mening over nieuwe verdediger, kritiek en huidige vorm: "Twee maanden geen extra trainingen: verschrikkelijk!"

Er is al veel gezegd en geschreven over de verdediging van Anderlecht. Begin dit seizoen was er niets goed aan te vinden, terwijl de aanval overal geloofd werd. Ondertussen is de situatie omgedraaid en wordt het aanvallende compartiment bekritiseerd. De verdediging staat echter wel pal.

En dat is te danken aan de verbeterde vorm van zowel Kara Mbodji als van Bram Nuytinck. "We voelen ons lekker in ons vel", knikt Nuytinck als geconfronteerd werd met die vaststelling. "De kritiek heeft ons een beter team laten worden. Als het niet goed is, kan je verwachten dat je op de korrel wordt genomen bij Anderlecht. Ik lees zelf geen kranten, maar je hoort het altijd wel. We praten daar in de groep over."

Ik voel vertrouwen van deze trainer

Bram Nuytinck

Het is een steeds terugkerende repliek: de kritiek maakt Anderlecht blijkbaar beter. En dat verklaart ook waarom Nuytinck het goed doet, want de verdediger kreeg zijn lading wel al te verwerken. Zowat elke analist moet al gezegd hebben dat hij niet goed genoeg is voor paars-wit. "Ik krijg veel vertrouwen van deze trainer. Het is niet zo dat ik nu beter ben dan onder Besnik Hasi, maar ik voel me wel beter. Ik mag alles spelen. Ik heb kritiek gekregen, maar ben daar sterker uitgekomen."

Nochtans lijkt Anderlecht in de winter op zoek te gaan naar een nieuwe verdediger, speciaal voor de plaats van Nuytinck. "Dat trek ik me niet aan. Ik ga ook niet ongelukkig zijn als ze een nieuwe speler gaan halen. Dan ga ik gewoon de concurrentie aan. Ik heb al veel concurrenten gehad in mijn vijf jaar hier. Maar ik ga ervan uit dat de beste speelt."

Nuytinck heeft geen schrik van concurrentie.

En daar zal het niet aan gelegen hebben bij Nuytinck. De Nederlander is nog steeds de man die het meeste traint van alle A-kernspelers. "Ik ben hier elke dag, zelfs als we een dag vrijaf krijgen. 's Avonds kom ik meestal nog eens terug om in de zaal te trainen: lopen, reactie, kracht... Meestal ben ik dan alleen ja. Maar er zijn nog jongens die na de training iets extra doen."

"Begin dit seizoen kreeg ik te horen van de medische staf dat ik het rustiger aan moest doen. Ik mocht twee maanden niet extra trainen. Ik vond dat verschrikkelijk! Nu mag ik weer voluit gaan en voel ik me ook goed. Dat zie je ook op het veld, denk ik", besloot Nuytinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties